Roadtrip 2012
Tänkte visa er lite bilder från vår husbilssemester i Tyskland och Frankrike som vi gjorde i somras. Nu är det ju ett tag sen vi var där men bättre sent än aldrig heller hur?! 🙂
Här står jag vid en rad med vinplantor i Alsace, Frankrike
Söta och vackra byn Eguisheim. Vi bodde på campingen ”des trois chateaux” som ligger någon minuts promenad utanför byn.
En kväll fick vi besök av en stork, han gick runt bland husbilar och husvagnar på campingen, här är den strax utanför vår husbil. Storkar fanns det många av i Eguisheim. Ett stenkast från campingen fanns även ett häng med storkar som hade ungar. Jättekul att få uppleva dem så nära och även i det fria, man hörde ofta storkarna klappra med näbbarna lite här och var, jättecharmigt!
I affären fanns det hyllmeter med godsaker, en kväll föll valet på denna smarriga chokladmousse. Hittade även gula (!) hallon som vi piffade till desserten med 🙂
Även denna vaniljyoghurt i keramikkrus var supergod, sparade krusen till framtida desserter. Inte så farligt dyra heller, runt 25 kr.
Vi gjorde ett besök på Chateau Haut-Koeningsbourg i Kintzheim. Detta mäktiga slott högt upp på ett berg försökte vi svenskar inta för måååånga år sedan.
Imponerande stort och vacker utsikt (molnen drog undan senare på dagen)
Efter besöket på slottet åkte vi vidare till La Montagne des singes ”Monkey Mountain” som ligger en bit ifrån slottet. Där går aporna lösa i parken och vid entrén får man en näve med popcorn att mata aporna med. Här matar min dotter en av aporna 🙂
Tycker det är så roligt att botanisera bland godisutbutet i andra länder, tyvärr går ju en del bort pga gluten men mycket kan man äta ändå! Bland annat hittade vi Smurfgodis som var jättegott 🙂
Vinplantor i långa rader överallt!
Utsikten från campingen, uppe på toppen ligger de tre slotten, des trois chateaux, därav namnet på campingen. Vi åkte upp och tittade på ruinerna en dag, dottern hade pratat i flera dagar om prinsarna och prinsessorna som en gång bott där uppe 🙂
Jag utanför vår husbil
Här står vi med husbilen utanför vinbutiken Bestheim i Westhalten, Alsace. Det var härifrån vi köpte det mousserande vinet vi drack på min sista semesterdag, som jag skrev om tidigare.
Efter en vecka i underbara Alsace styrde vi kosan mot Verdun, en bit utanför Champagneområdet. Även här såg man vinplantor överrallt. Naturen var vacker men inte lika storslagen som i Alsace.
Fina vintunnor längs vägen 🙂
Det var jättedåligt med glutenfria produkter i butikerna i Frankrike, men på en butik i Verdun hittade jag en hylla med glutenfritt! Köpte det här brödet från Schär dom var kanongott, annars brukar vakumförpackade bröd inte vara någon hit – har inte sett det i Sverige dock…
Nästa anhalt på resan var Moseldalen i Tyskland. Vi tog in på en camping i Pommern vid floden Mosel. Vackert landskap och en hel del sevärdheter.
Lunch efter en båttur på floden.
Brukar sällan beställa in pommes men mannen i korvmojjen som vi handlade i försäkrade att de inte friterade något annat i oljan så jag slog till på pommes – och jösses vad gott det var! Rikigt njöt av maten, tänk att nått så enkelt som pommes och korv kan vara så gott 🙂
Efter Moseldalen åkte vi vidare till Flensburg precis vid danska gränsen. Vid ett besök på Fleggard fick även hunden jackpot, hittade detta gigantiska tuggben! Gissa om hon var solt och nöjd 🙂 Det fick även en del nyfikna blickar av framförallt barnen på campingen!
En enkel och väldigt god efterrätt gjorde vi av jordgubbar, vispad grädde, banan, maränger och hemgjord chokladsås, jätteenkelt och husbilsvänligt! Recept på chokladsåsen kommer 🙂
Borta bra men hemma bäst! Här åker vi över Öresundsbron mot Sverige 🙂
Om man ska sammanfatta vår resa kan man säga att den var full av äventyr, vackra landskap, goda viner och härliga upplevelser!
Vi lagade alla mål själva, förutom lunchen med korv och pommes, och det gick bra att hitta varor att laga av. Översättningskortet från celiakiföreningen var toppen att ha med sig, fungerade bra att ha som stöd även i mataffären även om texten inte var helt klockren. Jag är jätteglad över vårt matförråd vi tog med hemmifrån, bland annat hade vi med fiskbullar, köttfärssås på burk (helt ok om man piffar till den med lite extra kryddor), burkskinka, bullens korv och varma koppen soppor. Ibland kom vi fram sent till campingen och då orkade man inte leta matbutik, och ibland blev vi fast i köer osv vilket gjorde att man fick ta det man hade – så ett litet förråd av konserver är att rekomendera!
Hade även med mig glutenfritt knäckebröd och fika, efter förra årets resa till södra Lappland lärde jag mig att det inte alltid är lätt att hitta glutenfritt så det är lika bra att ta med. I de städer vi var i, både i Tyskland och i Frankrike, fanns inga glutenfria produkter i affärerna vi handlade på (förutiom i en!), och det var inga små närbutiker utan stora stormarknader… Trodde helt klart att det skulle finnas mer!
4 Comments
Pingback:
Glutenfria Köket
Hej och välkommen hit!
Förstår precis vad du menar, men efter ett tag lär man sig leva med det.
Köttfärssåsen jag köpte heter Findus Köttfärssås Gourmet. När det gäller varma koppen är nog alla deras soppor okej att äta förutom de som innehåller pasta eller brödkrutonger, de smaker jag har köpt är – svamp, kantarell, potatis- och purjoklök. Vissa av Knorrs soppor går oxå bra (av varma koppen typ), men kolla noga på innehållsföreckningarna. Det har blivit en vana att alltid kolla på innehållsförteckningarna på ALLT, gluten kan finnas i det mest otänkbara, och även då och då kolla på det man brukar äta så de inte ändrat något.
Ha en bra dag! // Linda 🙂
marie ivarsson
Just det, du skrev även varma koppen. Vilket märke och vilken smak? Hej igen. Marie
marie ivarsson
Hej. Kul att hitta din sida, försöker söka lite efter recept och då dök din sida upp. Min 15åriga dotter fick sin diagnos under våren och det kändes som ett slag under bältet, men det går faktsikt väldigt bra med maten hemma och i skolan. Lite värre när vi är ute och reser men det har gått hyfsat. Du skrev att ni ätit köttfärssås på burk, vilket märke då? Ibland har vi ätit sveriges populäraste från Findus tror jag det är, på burk, men tror att det inte funkar längre. Är så skönt om jag hittade nån sån sås som man kan ta till när det är lite stressigt i tillvaron. Ikväll ska jag in och fortsätta blir inspirerad av dina recept. Tack för en fin sida. Marie