Rabarber- och jordgubbspaj
Så här i rabarbertider tycker jag det passar bra att baka en somrig rabarberpaj, extra gott blir det med lite jordgubbar i 🙂 Tyvärr har min egen rabarberplanta gett upp hoppet om livet efter att jag flyttade på den så det blir till att skaffa en ny, finns ju så mycket gott att baka!
Till 6 personer
Smuldeg:
75 g smör
2 dl Ren havre, Semper
2 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röd
1 msk strösocker
1 msk ljus sirap
Fyllning:
500 g rabarber
100 g jordgubbar
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Börja med att göra smuldegen. Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke, häll ner havregryn, mjölmix, sirap och socker och nyp ihop till en smulig deg.
Skala rabarbern och skär i ca 2 cm tjocka bitar. Skiva jordgubbarna. Rör ihop rabarber, jordgubbar, socker och potatismjöl i en bunke, häll sedan upp i en pajform. Smula degen över blandningen.
Grädda mitt i ugnen, 225 grader, i 30 min. Täck eventuellt pajen med folie efter halva tiden så den inte blir bränd. Låt svalna, men servera gärna pajen lite ljummen. Vaniljsås, grädde eller glass är gott till.
2 Comments
Glutenfria Köket
Hej!
Sirapen ska vara i smuldegen, skriver dit det – tack för att du påpekade det!
// Linda
camilla
Hej bra sida. Dock undrar jag vad man ska ha sirapen till i receptet ovan, står inget i själva beskrivningen ?