Grillat högrev med potatisskivor och coleslaw
När man tänker på högrev dyker bilden på en god gryta upp i huvudet, men så här inför grillsäsongen vill jag tipsa om lite nytänkande – GRILLAT högrev 🙂 Ingen direkt fast food, om man räknar in kokningen av köttet i tiden, men stunden på grillen gick snabbt, max 5 minuter! Kan verkligen rekomendera detta, jättegott 🙂 Och har man inte tid att koka köttet samma dag, gör det dagen innan så är middagen nästan klar sen!
Till 4-5 personer
ca 1 kg högrev i bit
2 liter vatten
1 tärning köttbuljong (kolla så den är glutenfri!)
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 msk soja, Mrs Chengs
½ tsk sambal olek (kan uteslutas)
grillkrydda, lökpulver, salvia
Glaze
1,25 dl olivolja
2 msk ketchup
1 msk honung
2 rosmarinkvistar, hela
salt, grillkrydda, lökpulver, svartpeppar
Potatisskivor
ca 800 g potatis
ca 0,5 dl olivolja
chilipulver, grillkrydda, vitlökspulver, salt
Lägg köttet i en stor gryta och häll på vattnet, fyll ev på lite till om vattnet inte täcker (lite av köttet kan sticka upp över ytan). Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, soja, vitlök i skivor och sambal olek, om man vill. Krydda efter eget tycke och smak med grillkrydda, lökpulver och salvia. Koka upp och låt sedan puttra på svag värme under lock i ca 2 timmar. Ta upp köttet och låt svalna, lägg sedan in köttet i kylen.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i centimetertjocka skivor. Blanda olja och kryddor i en bunke, smaka av styrkan som du själv vill ha den. Häll ner potatisskivorna och rör runt. Lägg över på bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter, vänd på potatisen efter halva tiden.
Rör ihop ingredienserna till glazen och smaka av med kryddorna.
Ta fram köttet 30 min innan grillningen. Plocka upp rosmarinkvistarna ur glazen. Skär köttet i tjocka skivor, ca 2 cm, grilla sedan i 3-4 minuter, ta upp på ett fat och pensla med glazen på båda sidor, lägg tillbaka köttet på grillen och låt ligga i någon minut – passa så det inte bränns!
Lägger inte ut något recept på coleslaw då jag inte lyckats få till den precis som jag vill ha den så köp antingen färdig eller testa er fram. Är det någon som sitter inne på det perfekta coleslaw receptet – dela gärna med er!
8 Comments
Pingback:
Gotlandsbagaren
Jag kommer starta ett glutenfritt ”projekt” nu. Jag ser fram mot en härlig utmaning då jag är helt ny på området.
Vad rekommenderar ni för bröd eller vad skulle ni härifrån vilja se för bröd?
http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/ar-det-julafton-24-augusti.html
Glutenfria Köket
Åh vad kul, ska testa ditt recept nästa gång jag ska göra hemgjord coleslaw – tack snälla för tipset! // Linda 🙂
Christina Jacobsson
Jag har hittat ett recept på coleslaw som jag tycker är jättebra. Grundreceptet är 7 dl finstrimlad vitkål, 1 strimlad rödlök. ½ dl majonnäs, 2-3 tsk dijonsenap, 1 dl creme fraiche och smaksätt med salt o grovmalen svartpeppar. Jag har inte i så mycket vitkål utan blandar i stället i några dl finstrimlad morot, lite hackat äpple, smaksätt med gurkmeja.
Glutenfria Köket
Lovar att göra mer potatis nästa gång! 🙂
Glutenfria Köket
Då får vi fortsätta jakten på det perfekta receptet, hojta gärna till om du är något på spåren!
// Linda 🙂
Pappa Anders
Denna rätt var fantastiskt god. Kan verkligen rekommenderas! Potatisen var jättegod och annorlunda, vilket jag tror beror på potisskivornas tjocklek.
Catarina
Hej! Jag saknar oxå den perfekta coleslawen, jag har provat flera olika recept och även försökt själv men den blir inte så bra som jag vill. Önskar oxå ett recept då vi älskar att äta den!