Svamp Crêpes
Till 2 personer8 st glutenfria pannkakor
Fyllning:
1/2 liter skuren, färsk svamp eller motsvarande torkad
1/2 liten gul lök
2 msk smör
1 msk maizena
1 dl cream fraiche
2 dl grädde
lite, lite muskot
salt
vitpeppar
1-2 dl riven lagrad ost
Smörj en stor ugnsfast form. Hacka eller riv löken mycket fint. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör i en tjockbottnad kastrull. När vätskan börjar försvinna strör du mjöl över svampen, sänker värmen och späder med grädde eller mjölk. Låt såsen småputtra i minst 10 minuter. Rör ner creamfraiche och smaka av med muskot, salt och peppar. Låt småputtra till stuvningen har tjocknat. Ställ åt sidan och låt svalna helt.
Lägg upp fyllning på en pannkaka och rulla ihop, lägg rullen med skarven nedåt i den smorda formen.
Häll resten av fyllningen över crêpesen och strö över riven ost.
Gratinera i ugn 225 grader till de fått fin färg, cirka 15-20 minuter.