Omelett av rester
Omelett av rester är en toppenbra lunch – här blev två potatisar och pastasåsen med kyckling och bacon en god lunch till mig och maken.
Ett bra sätt att minska matsvinnet och ta till vara på rester, finns inga regler för vad som passar i en omelett!
Omelett med tänad potatis, överbliven pastasås med kyckling och bacon toppat med persilja.
Grundrecept omelett, 2 portioner
6 ägg
4 msk mjölk
salt
vitpeppar
paprikapulver
smör att steka i
Vispa ihop ägg,mjölk och kryddor. Värm en stekpanna på medelstark värme, den får inte vara för varm, lägg i smör och låt smälta. Häll på omelettsmeten och sänk värmen ytterligare lite grann.
Lägg genast ner ev. smaksättning som ska vara i omeletten, tex tärnad potatis, tärnad skinka, paprika, lök mm. Låt steka i ca 10 min eller tills ytan stelnat. Lägg ev. på ytterligare ingredienser som tex riven ost, köttfärssås, pastasås, grönsaker mm.
Servera gärna med sallad och bröd.
One Comment
Birgit
Hej Linda!
En superbra ide och verkligen ett smakrikt sätt att ta vara på matresterna?!
Tack för alla dina inspererande tipps!
Kram
Birgit?