Glutenfria kärleksmums
Kärleksmums är mångas favoritkaka och är även smidig att göra till kalas eller när man ska bjuda många!
Gör den även laktosfri genom att byta ut mjölk och smör till laktosfria alternativ.
Till 30 st bitar
200 g smör
4 dl strösocker
6 ägg
4 dl glutenfri mjölmix
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk Xantangummi (alt. Fiberhusk)
2 dl mjölk
Glasyr:
100 g smör
3 msk kallt kaffe
4-5 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret till kakan och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjölmix, xantangummi/fiberhusk, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten med hjälp av en mjölsikt eller sil.
Tillsätt smör och mjölk, rör till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i botten på en form med måtten 40 x 32 cm, smöra gärna kanterna så släpper kakan lättare, häll i smeten och bred ut jämt i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min, 200 grader. Låt kakan svalna.
Smält smöret till glasyren. Mät upp resten av ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Bred ut glasyren över den kalla kakan och strö över strössel eller kokos. Skär i rutor och servera.
Förvara i kyl.