Blåbärspannacotta
Gissar att många är ute och letar svamp och bär nu i våra svenska skogar!
Smulpaj i all ära men ibland kan det ju vara kul med något nytt så därför tänkte jag tipsa er om blåbärspannacotta ☺
Till 4 portioner
3 dl vispgrädde
1,5 gelatinblad
2 dl blåbär, färska eller frysta
2 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Till garnering:
0,5-1 dl vispad grädde
blåbär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Mät under tiden upp grädde, blåbär, socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och sjud i några minuter, mosa blåbären med vispen. Ta av kastrullen från värmen och lägg ner gelatinbladen, rör runt tills de har smält och blandats med blåbärsgrädden. Sila blandningen och häll upp i portionsformar (vill man servera i glas som på bilden tänk då på att spola dem i varmt vatten så att glaset inte spricker, torka ur innan blandningen hälls i). Låt svalna en stund i rumstemperatur, ställ sedan in pannacottan i kylen ca 3-4 timmar tills den stelnat. Garnera med blåbär och grädde. Lycka till!
2 Comments
Glutenfria Köket
Kul att höra! // Linda
Emelie
älskar dina recept!