Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfri chokladrulltårta med vaniljkräm

Vanilj- och chokladrulltårta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Chokladrulltårta:

  • 3 ägg
  • dl strösocker
  • msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl potatismjöl

Fyllning:

  • 2 dl vaniljkräm, hemkokt eller pulver
  • 1 dl vispgrädde

Instructions

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna 30×40 cm, smörj kanterna på pannan med lite smör.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna till botten i en bunke och sikta ner i äggsmeten, vänd försiktigt ihop utan att vispa/röra kraftigt.
  4. Bred ut smeten i långpannan och grädda ca 6 min mitt i ugnen i 250 grader (passa noga så den inte bränns, en del ugnar kräver kortare/längre tid)
  5. Sockra ett bakplåtspapper/smörpapper och vänd kakan upp och ned på pappret (låt kakan svalna lite innan detta görs). 
  6. Vispa grädden fast och rör ner vaniljkrämen i grädden.
  7. Bred på vaniljfyllningen. Rulla ihop från långsidan och förvara i kylen. Skiva upp och servera.