Saffranskaka
Till en kaka
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 g saffran (1 pkt)
100 g smör
2 ½ dl (125 g) glutenfri mjölmix
50 g riven mandelmassa
Garnering:
Pärlsocker
Flagad mandel
Smält smöret i en kastrull. Stöt saffran i en mortel och häll ner i smöret, låt svalna.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Mät upp mjölmix, bakpulver och fiberhusk, häll ner i äggblandningen och vänd om med en slickepott till en jämn smet. Häll ner smöret i smeten och rör om försiktigt.
Smöra en form på ca 1½ liter och bröa med kokos. Häll ner smeten i formen och strö över riven mandelmassa, flagad mandel och pärlsocker.
Grädda på falsen näst längst ner i ugnen i ca 45 min, i 175 grader.