Ratatouille fransk grönsaksröra
Underbart god fransk grönsaksröra som passar till grillat ihop med en hemslagen bearnaisesås!

Hej på er!
Tänk att en sås, eller grönsaksröra kanske det egentligen är, kan ta smaklökarna med en sån storm! Och tillsammans med hemgjord bearnaiseås, grillad kyckling, pommes friterade i airfryern och en god sallad till så har man fått ihop en måltid i restaurangklass.
Testade även att äta ratatouillen till grillad korv ihop med machésallad i ett tortillabröd, också jättegott. Måste genast göra mera 😉
Nu är det alltså bara att handla hem ingredienserna nedan och koka ihop en mästerlig sås!
Lycka till! //Kram Linda

Ratatouille godaste tillbehöret till grillat
- Yield: 3 dl 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Scale
- 200 g zucchini
- 2 msk olivolja
- 1 liten rödlök
- 2 klyftor vitlök
- 0,25 tsk chiliflakes
- 1 tsk timjan, torkad
- 1 tsk rosmarin, torkad
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1 msk tomatpuré
- 1 frp körsbärstomater på burk (ca 390 g)
- 1–2 krm salt
Instructions
- Finhacka löken och vitlöken. Hetta upp olivoljan i en kastrull och stek löken.
- Hacka zucchini och paprika i 1×1 cm stora bitar, häll ner ihop med löken och rör om.
- Tillsätt timjan, rosmarin, svartpepapr och tomatpuré. Låt steka ihop några minuter.
- Häll ner körsbärstomaterna och all vätska i förpackningen. Rör om och låt småkoka på spisen i ca 30 min, rör om då och då. Smaka av med salt och ev. mer peppar.