Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfri Pumpakaka med glasyr

Glutenfri Pumpakaka med glasyr


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Pumpakaka:

  • 4 ägg
    3
     dl strösocker
  • 250 g finriven pumpa
  • 3 dl Semper glutenfri mjölmix
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk psylliumhusk
  • 2.5 dl rapsolja

Frosting:

  • 200 g naturell färskost
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk citronsaft
  • 4 dl florsocker

Instructions

  1. Skala och finriv pumpan.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  3. Blanda mjölmix, mandelmjöl, fiberhusk, salt, kanel, bakpulver och bikarbonat i en annan bunke och rör sedan ner det i äggblandningen. Tillsätt den rivna pumpan.
  4. Tillsätt oljan lite i taget i smeten under omrörning.
  5. Klä en form, ca 20×32 cm, med bakplåtspapper (tips, knöla ihop bakplåtspappret först så går det lätt att forma i formen). 
  6. Grädda kakan näst längst ner i ugnen i 175 grader i 35-40 min. Låt kakan svalna i formen.
  7. Ta fram ingredienserna till frostingen. Vispa smör och färskost tills de blandat. Ttillsätt sedan florsocker, vaniljsocker och citronsaft och vispa ihop till en fluffig smet.
  8. Bred ut glasyren över den kalla kakan. Gör ett fint vågigt mönster i glasyren med en gaffel – dra gaffeln löst över glasyren och gör ett vågmönster.
  9. Skär kakan i lagom bitar, torka gärna av kniven då och då för finare kanter, och förvara kakan i kylen.