Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfria pepparkaksrutor med lingonfrosting

Pepparkaksrutor med lingonfrosting


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Botten:

  • 2 dl glutenfri mjölmix, Finax
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 3 krm bikarbonat
  • 1 msk pepparkakskryddor
  • 4 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk gräddfil

Lingon- & färskostfylling:

  • 100 g smör, mjukt & rumsvarmt
  • 300 g färskost, naturell
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 0,5 dl lingonsylt

Instructions

  1. Mät upp alla torra ingredienser till botten i en bunke.

  2. Vispa ägg och strösocker fluffigt och tillsätt mjölblandningen lite i taget. Rör ner gräddfilen.

  3. Häll ut smeten i en form ca 40×30 cm med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 min i 225 grader. Låt svalna.

  4. Vispa smör och färskost fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker, lite i taget, vispa till en fast och jämn smet. Vispa sist ner grädden och rör sedan i lingonsylten.

  5. Dela botten mitt i tu. Bred mesta delen av fyllningen på ena kakan och lägg på den andra botten. Bred på restrerande fyllning ovanpå. Skär i lagom stora bitar. Förvara i kyl.