Ingredients
Botten:
- 2 dl glutenfri mjölmix, Finax
- 1 tsk Fiberhusk
- 3 krm bikarbonat
- 1 msk pepparkakskryddor
- 4 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk gräddfil
Lingon- & färskostfylling:
- 100 g smör, mjukt & rumsvarmt
- 300 g färskost, naturell
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl florsocker
- 2 msk vispgrädde
- 0,5 dl lingonsylt
Instructions
-
Mät upp alla torra ingredienser till botten i en bunke.
-
Vispa ägg och strösocker fluffigt och tillsätt mjölblandningen lite i taget. Rör ner gräddfilen.
-
Häll ut smeten i en form ca 40×30 cm med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 min i 225 grader. Låt svalna.
-
Vispa smör och färskost fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker, lite i taget, vispa till en fast och jämn smet. Vispa sist ner grädden och rör sedan i lingonsylten.
-
Dela botten mitt i tu. Bred mesta delen av fyllningen på ena kakan och lägg på den andra botten. Bred på restrerande fyllning ovanpå. Skär i lagom stora bitar. Förvara i kyl.