Sommarpaj med passionsfrukt

Hej på er!
Snart är det ju mors dag och alla mammor gillar väl fika?! Jag är iaf en av dom!
Tänkte tipsa om en sån fantastiskt god paj med en härlig och fräsch kräm av passionsfrukt som tillsammans med söta jordgubbar blir en riktig fullträff!
Lycka till! // Linda


Man kan ju inte annat än känna sig lite stolt – Queen in the kitchen!

Sommarpaj med passionsfrukt
Ingredients
Scale
Pajdeg:
- 150 g smör, mjukt
- 2,5 dl glutenfria havregryn
- 3 dl glutenfri mjölmix, tex Semper Finmix
- 0,75 dl brunt farinsocker
- ev. 1 msk vatten
Passionskräm:
- 3 st passionsfrukter
- 2 dl vispgrädde (laktosfri)
- 1,5 dl turkiskt yoghurt (laktosfri)
- 2 msk strösocker
Garnering:
- 400 g jordgubbar
- citronmeliss
- lite kärnor från passionsfrukten
Instructions
- Mät upp all ingredienser till pajdegen utom vatten i en bunke och knåda snabbt ihop till en deg utan att överarbeta den, tillsätt ev vatten om den blir torr (beror på vilken mjölmix som används).
- Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i omkrets. Låt stå i kylen i 20 min.
- Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 min, 200 grader. Låt svalna helt.
- Vispa grädden till fyllningen.
- Gröp ur passionsfrukterna och passera i en sil.
- Rör ner yoghurt och vätskan från frukten i grädden och vispa ihop till en fast kräm. Vill man ha en sötare kräm tillsätt mer socker.
- Bred ett tunt lager kräm i botten på pajskalet.
- Skiva jordgubbar och lägg ut i ett lager ovanpå krämen. Spara några jordgubbar till garnering.
- Häll på resten av krämen och bred ut över jordgubbarna.
- Dekorera med jordgubbar, citronmeliss och lite kärnor från passionsfrukten.