Ingredients
Scale
Morotskaka:
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 250 g finriven morot
- 3 dl Semper glutenfri mjölmix
- 2.5 dl mandelmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 tsk mald kanel
- 2 tsk psylliumhusk
- 2.5 dl rapsolja
Frosting:
- 200 g naturell färskost
- 40 g rumsvarmt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk citronsaft
Instructions
- Skala och finriv morötterna.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Blanda mjölmix, mandelmjöl, fiberhusk, salt, kanel, bakpulver och bikarbonat i en annan bunke och rör sedan ner det i äggblandningen.
- Tillsätt oljan lite i taget i smeten under omrörning. Rör ner morötterna.
- Klä en form, ca 20×32 cm, med bakplåtspapper (tips, knöla ihop bakplåtspappret först så går det lätt att forma i formen).
- Grädda kakan näst längst ner i ugnen i 175 grader i 35-40 min. Låt kakan svalna i formen.
- Ta fram ingredienserna till frostingen. Vispa smör och färskost tills de blandat. Ttillsätt sedan florsocker, vaniljsocker och citronsaft och vispa ihop till en fluffig smet.
- Bred ut glasyren över den kalla kakan. Gör ett fint vågigt mönster i glasyren med en gaffel – dra gaffeln löst över glasyren och gör ett vågmönster.
- Skär kakan i lagom bitar, torka gärna av kniven då och då för finare kanter, och förvara kakan i kylen.