Morotskaka med glasyr
Bästa receptet på glutenfri morotskaka! En klassisk morotskaka som är så saftig och god att ingen kan gissa att den är glutenfri!
Hej på er!
Nu ni! Här har ni det absolut bästa glutenfria receptet på den klassiska och älskade morotskakan!
Tror faktiskt att ingen kaka slår just morotskakan – den är sååå GOD! Funderar du på att testa mitt recept?
Sluta fundera och börja baka… 🙂
Kakan blir extra god om den bakas dagen före du vill servera den. gör den helt klar med frostingen ovanpå och låt stå i kylen. Håller upp till en vecka i kylen, men tror faktiskt inte att den kommer få stå kvar där orörd så länge!
Funkar också bra att frysa men låt då kakan helst tina i kylskåp i god tid innan, alternativt i rumstemperatur – men micra inte då risken är stor att glasyren smälter bort.
Lämna gärna en recension på receptet under ’kommentarer’ nedan eller dela din bild på Instagram där jag heter glutenfriakoket.se tycker det är så kul att se era bilder!
Lycka till!
/Kram Linda
Morotskaka med glasyr
Ingredients
Morotskaka:
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 250 g finriven morot
- 3 dl Semper glutenfri mjölmix
- 2.5 dl mandelmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 tsk mald kanel
- 2 tsk psylliumhusk
- 2.5 dl rapsolja
Frosting:
- 200 g naturell färskost
- 40 g rumsvarmt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk citronsaft
Instructions
- Skala och finriv morötterna.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Blanda mjölmix, mandelmjöl, fiberhusk, salt, kanel, bakpulver och bikarbonat i en annan bunke och rör sedan ner det i äggblandningen.
- Tillsätt oljan lite i taget i smeten under omrörning. Rör ner morötterna.
- Klä en form, ca 20×32 cm, med bakplåtspapper (tips, knöla ihop bakplåtspappret först så går det lätt att forma i formen).
- Grädda kakan näst längst ner i ugnen i 175 grader i 35-40 min. Låt kakan svalna i formen.
- Ta fram ingredienserna till frostingen. Vispa smör och färskost tills de blandat. Ttillsätt sedan florsocker, vaniljsocker och citronsaft och vispa ihop till en fluffig smet.
- Bred ut glasyren över den kalla kakan. Gör ett fint vågigt mönster i glasyren med en gaffel – dra gaffeln löst över glasyren och gör ett vågmönster.
- Skär kakan i lagom bitar, torka gärna av kniven då och då för finare kanter, och förvara kakan i kylen.
4 Comments
Glutenfria Köket
Ja det stämmer, 2.5 dl, vad tråkigt att du tyckte det. Har inte upplevt det själv men alla tycker vi olika 🙂
Caroline
Hej, ska det verkligen vara 2,5 dl olja? Kakan smakade olja 🙁
Glutenfria Köket
Vad kul att höra, citron låter gott! Och tack för att du delade med dig 🙂 // Linda
Malin
Supergod!! Följde receptet slaviskt sånär som på en extra gnutta citron i frostingen