Mjuk pepparkaka
Mjuk pepparkaka är ett måste till julen tycker jag! Saftig, god och kryddig kaka som uppskattas av alla 🙂
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
3 dl mjölmix, Finax röd (180 g)
1 dl lingonsylt
Vispa smör och socker pösigt med en elvisp, tillsätt sedan äggen och vispa till en pösig smet. Rör ner gräddfilen med en slickepott. Blanda pepparkakskrydda och bikarbonat med mjölmixen. Vänd ner mjölblandningen, lite i taget, i äggsmeten och rör till en klumpfri smet. Rör ner lingonsylten.
Smöra en form som rymmer 2 liter och strö över riven kokos, häll ner smeten. Grädda på falsen längst ner i 40-45 min, 175 grader.
Låt kakan stå några minuter i formen, själp sedan upp på galler och låt svalna.
2 Comments
Glutenfria Köket
Hej! Det stämmer (tyvärr i ert fall…) det ska vara 2 ägg i kakan, ska genast ändra!
Annika
Jag blev så glad att pepparkakan inte innehöll ägg, då vi är allergiska mot det. Men sen står det äggblandning i löptexten, då jag antar att det innehåller ägg?