Description
Saftig glutenfri mazarinkaka med äpple.
Ingredients
Scale
-
100g smör, mjukt
-
4 dl glutenfri mjölmix, Semper Mix
-
1 dl florsocker
-
1 msk kallt vatten
Äppelfyllning:
- 5 st äpplen, ca 450 g urkänade o skalade
- 2 tsk citronkoncentrat/eller saften från en halv citron
- 1 dl strösocker
Mazarinfyllning:
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 3 dl mandelmjöl (alt. mal 100 g sötmadel till mjöl)
- 1 tsk malen kardemumma
- 1.5 tsk bakpulver
- 1.5 tsk vaniljsocker
Dekoration;
- 1–2 msk mandelspån (kan uteslutas)
- 1 msk florsocker
Instructions
- Mät upp smöret och tillsätt mjölmix och florsocker. Blanda ihop till en smulig deg, tillsätt vattnet och jobba ihop till en smidig deg. Lägg degen i kylen 10 min.
- Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform 23-24 cm i diameter. Tryck ut degen jämnt i botten på formen och ca 7 cm upp på kanterna. Ställ kallt.
- Skiva äpplena tunt och lägg i en skål, tillsätt strösocker och citron och ställ åt sidan.
- Gör nu mazarinfyllningen. Blanda ihop smör och strösocker i en bunke, tillsätt ett ägg i taget och rör om mellan äggen. Tillsätt restrerande ingredienser och rör ihop.
- Bred ut lite av fyllningen i botten på pajformen. Lägg ut äpplena ovanpå och avsluta med att breda ut mazarinfyllningen ovanpå.
- Strö över mandelspån (kan uteslutas)och grädda kakan på andra falsen nedifrån i ca 50 min i 175 grader (över & undervärme). Täck kakan med ett bakplåtspapper sista 10-20 min om den börjar få för mycket färg.
- Servera med vispad grädde med lite vaniljsocker, vaniljsås eller vaniljglass.