Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri mazarinkaka med äpple

Glutenfri Mazarinkaka med äpple


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Description

Saftig glutenfri mazarinkaka med äpple.


Ingredients

Scale
  • 100g smör, mjukt

  • 4 dl glutenfri mjölmix, Semper Mix

  • 1 dl florsocker

  • 1 msk kallt vatten

 

Äppelfyllning:

  • 5 st äpplen, ca 450 g urkänade o skalade
  • 2 tsk citronkoncentrat/eller  saften från en halv citron
  • 1 dl strösocker

Mazarinfyllning:

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl mandelmjöl (alt. mal 100 g sötmadel till mjöl)
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk vaniljsocker

Dekoration;

  • 12 msk mandelspån (kan uteslutas)
  • 1 msk florsocker 


Instructions

  1. Mät upp smöret och tillsätt mjölmix och florsocker. Blanda ihop till en smulig deg, tillsätt vattnet och jobba ihop till en smidig deg. Lägg degen i kylen 10 min. 
  2. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform 23-24 cm i diameter. Tryck ut degen jämnt i botten på formen och ca 7 cm upp på kanterna. Ställ kallt.
  3. Skiva äpplena tunt och lägg i en skål, tillsätt strösocker och citron och ställ åt sidan. 
  4. Gör nu mazarinfyllningen. Blanda ihop smör och strösocker i en bunke, tillsätt ett ägg i taget och rör om mellan äggen. Tillsätt restrerande ingredienser och rör ihop.
  5. Bred ut lite av fyllningen i botten på pajformen. Lägg ut äpplena ovanpå och avsluta med att breda ut mazarinfyllningen ovanpå. 
  6. Strö över mandelspån (kan uteslutas)och grädda kakan på andra falsen nedifrån i ca 50 min i 175 grader (över & undervärme). Täck kakan med ett bakplåtspapper sista 10-20 min om den börjar få för mycket färg.
  7. Servera med vispad grädde med lite vaniljsocker, vaniljsås eller vaniljglass.