Fisk,  Gratänger,  Pasta

Laxlasagne med spenat och västerbottenost

Underbart god glutenfri lasagne med lax, spenat och västerbottenost – en riktig fullträff som passar lika bra till vardags som till en bjudmiddag.

glutenfri lax och spenatlasagne

Hej hej!

Ibland fastnar men verkligen i att laga samma mat heeela tiden? Någon som känner igen sig?
Så här på sensommaren när allt på nått vis ”startar om” efter semester och sommarlov, när skola och jobb börjar, så får iaf jag lättare ny inspiration till matlagning och bakning.

Den här lasagnen är en typisk sån rätt – man är sugen på något annat än den vanliga lasagnen och den traditionella laxen i ugn – ja då gör man laxlasagne! Detta bara måste ni prova!

Vi vuxna tyckte att detta var bland det godaste vi ätit på länge och la den snabbt på favorit-listan medans barnen inte var lika imponerade. Alla kan inte älska allt!

Hoppas du vill testa den här goda lasagnen nu, lämna gärna en kommentar och sätt betyg med hjälp av stjärnorna.

Lycka till!
/Kram Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri lax och spenatlasagne

Glutenfri Laxlasagne med spenat och västerbottenost


Ingredients

Scale
  • 500 g skinnfri laxfilé
  • 2 st små vitlöksklyftor
  • 250 g fryst hackad spenat
  • 1 msk smör
  • 1 pkt glutenfria lasagneplattor
  • 1 dl riven ost

 Ostsås:

  • 3 dl matlagningsgrädde, 15% (laktosfri)
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl glutenfri mjölmix eller maizena
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 dl riven Västerbottenost, ca 75 g (kan bytas till prästost)

Instructions

  1. Finhacka vitlöken. Smält smör i en kastrull och fräs vitlöken. Tillsätt tinad spenat och salt, låt koka ihop några minuter.
  2. Mät upp grädde i en kastrull och vispa ner mjölmix/maizena. Tillsätt vatten, salt och smör och låt koka upp, vispa i botten för att undvika att såsen bränner fast. Låt koka ihop några minuter och ta av från plattan. Vispa ner osten lite i taget och ställ sedan åt sidan.
  3. Skär laxen i mindre bitar.
  4. Häll upp ostsås i botten på en ugnsform. Klicka ut 1/4 av spenaten. Lägg ut 1/4 del av laxen och avsluta med lasagneplattor. Upprepa ytterligare tre gånger och avsluta med sås och strö över riven ost.
  5. Grädda mitt i ugnen i 40 min, 200 grader. Servera med en god sallad.
  • Prep Time: 40 min
  • Cook Time: 40 min
glutenfri laxlasagne med spenat och västerbottenost
glutenfri laxlasagne med spenat och västerbottenost

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star