Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfria krämfyllda muffins

Glutenfria Krämfyllda chokladmuffins


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Chokladmuffins:

  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk (alt. gräddfil, naturell yoghurt)
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl Lailas blå glutenfria mjölmix
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver

Vaniljkräm:

  • 2 dl naturell färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver alt. 1 msk vaniljsocker

Instructions

  1. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna. 
  2. Vispa ihop ägg, filmjölk och strösocker. Rör ner smöret och blanda väl.
  3. Mät upp mjölmix, vaniljsocker, kakao, bakpulver och bikarbonat och blanda ihop. Rör sedan ner i smeten och blanda till en jämn och klumpfri smet. 
  4. Fyll 12 st muffinsformar med 2/3 smet. 
  5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 min. Låt svalna på galler. 
  6. Gör nu vaniljkrämen. Vispa grädde och vaniljpulver/vaniljsocker fast.
  7. Rör ihop florsocker och färskost i ytterligare en bunke. Rör ner grädden och vänd försiktigt runt tills allt blandats. Häll över i en spritspåse, gärna med en tyll för att underlätta att fylla muffinsen. 
  8. Gör försiktigt hål i varje muffins med skaftet på en sked och fyll med vanilkrämen. Pudra över florsocker på muffinsen, servera och njut!