Ingredients
Scale
Chokladmuffins:
- 2 ägg
- 2 dl filmjölk (alt. gräddfil, naturell yoghurt)
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 4 dl Lailas blå glutenfria mjölmix
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
Vaniljkräm:
- 2 dl naturell färskost
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl florsocker
- 0.5 tsk vaniljpulver alt. 1 msk vaniljsocker
Instructions
- Smält smöret och ställ åt sidan att svalna.
- Vispa ihop ägg, filmjölk och strösocker. Rör ner smöret och blanda väl.
- Mät upp mjölmix, vaniljsocker, kakao, bakpulver och bikarbonat och blanda ihop. Rör sedan ner i smeten och blanda till en jämn och klumpfri smet.
- Fyll 12 st muffinsformar med 2/3 smet.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 min. Låt svalna på galler.
- Gör nu vaniljkrämen. Vispa grädde och vaniljpulver/vaniljsocker fast.
- Rör ihop florsocker och färskost i ytterligare en bunke. Rör ner grädden och vänd försiktigt runt tills allt blandats. Häll över i en spritspåse, gärna med en tyll för att underlätta att fylla muffinsen.
- Gör försiktigt hål i varje muffins med skaftet på en sked och fyll med vanilkrämen. Pudra över florsocker på muffinsen, servera och njut!