Ingredients
Kladdkaka:
-
3 ägg
-
150 g smör
-
3 dl glutenfri mjölmix
-
4 dl strösocker
-
1 krm salt
-
4 msk vaniljsocker
-
1,25 dl kakao
- smör & kokosflingor till formen
Vit chokladgrädde:
- 3 dl vispgrädde
- 75 g vit choklad
Till dekoration:
- färska bär
- silverkulor (läs innehållsförteckningen noga)
Instructions
-
Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner alla ingredienser, ta äggen sist, i smöret och rör om till en jämn smet. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform (löstagbar botten) 23-24 cm i diameter, smöra och bröa kanterna med kokos.
-
Häll ner smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min, i 160-170 grader. Låt kakan svalna lite innan den lossas ur formen.
-
Finhacka den vita chokladen. Värm 1 dl av vispgrädden i en kastrull tills det precis kokar upp. Ta av från plattan och rör ner chokladen. Låt svalna medans du vispar resten av grädden fast. Vänd försiktigt ner chokladen i grädden. Lägg över i en spritspåse och spritsa ut jämt över kakan.
-
Dekorera med bär och silverkulor.