Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfri kladdkaka mes kokostosca

Kladdkaka med kokostosca


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Kladdkaka:

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 6 dl glutenfri mjölmix, tex Semper Mix el. Finax Röd

Kokostosca:

  • 75 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 5,5 dl riven kokos

Instructions

  1. Börja med kladdkakan. Smält smöret i en kastrull.
  2. Mät upp alla ingredienser till kladdkakan  utom äggen, i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör om. 
  3. Rör ner äggen och blanda till en jämn och kladdig smet. 
  4. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 23-24 cm i diameter. Smöra och bröa kanterna med glutenfritt ströbröd eller riven kokos. 
  5. Grädda mitt i ugnen, 200 grader i  ca 15 min. Koka under tiden ihop ingredienserna till kokostoscan i 2-3 min. 
  6. Ta ut kakan och bred på kokostoscan och grädda ytterligare i 10-15 min tills kakan fått fin färg.
  7. Låt kallna och servera med lättvispad grädde.