Ingredients
Scale
Kladdkaka:
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 200 g smör
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 6 dl glutenfri mjölmix, tex Semper Mix el. Finax Röd
Kokostosca:
- 75 g smör
- 1 dl ljus sirap
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl vispgrädde
- 5,5 dl riven kokos
Instructions
- Börja med kladdkakan. Smält smöret i en kastrull.
- Mät upp alla ingredienser till kladdkakan utom äggen, i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
- Rör ner äggen och blanda till en jämn och kladdig smet.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 23-24 cm i diameter. Smöra och bröa kanterna med glutenfritt ströbröd eller riven kokos.
- Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 15 min. Koka under tiden ihop ingredienserna till kokostoscan i 2-3 min.
- Ta ut kakan och bred på kokostoscan och grädda ytterligare i 10-15 min tills kakan fått fin färg.
- Låt kallna och servera med lättvispad grädde.