Ingredients
Scale
- 75 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl mjölmix, tex Finax Röd
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl kakao
Glasyr:
- 40 g smör
- 1,5 msk kallt kaffe
- 2 dl florsocker
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Topping:
- Kokos eller strössel
Instructions
- Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. Vänd ner mjölmix, vaniljsocker och bakpulver med en slickepott.
- Smöra och bröa en kakform med hål i som rymmer ca 1 1/2 liter.
- Smält smöret i en kastrull. Mät upp mjölken och låt blandningen koka upp och ta av från plattan. Häll genast ner den varma vätskan i smeten och rör försiktigt – utan att vispa – till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ca 35 min, 175 grader. Kolla med en sticka att kakan är klar (låt annars kakan stå en stund till) och låt svalna på galler med formen över.
- Smält smöret till glasyren. Mät upp resten av ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Bred ut glasyren över den kalla kakan och strö över strössel eller kokos.