Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri kärleksmums sockerkaka

Glutenfri Kärleksmumssockerkaka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölmix, tex Finax Röd
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kakao

Glasyr:

  • 40 g smör
  • 1,5 msk kallt kaffe
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping:

  • Kokos eller strössel

Instructions

  1. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. Vänd ner mjölmix, vaniljsocker och bakpulver med en slickepott.
  2. Smöra och bröa en kakform med hål i som rymmer ca 1 1/2 liter.
  3. Smält smöret i en kastrull. Mät upp mjölken och låt blandningen koka upp och ta av från plattan. Häll genast ner den varma vätskan i smeten och rör försiktigt – utan att vispa – till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ca 35 min, 175 grader. Kolla med en sticka att kakan är klar (låt annars kakan stå en stund till) och låt svalna på galler med formen över.
  5. Smält smöret till glasyren. Mät upp resten av ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Bred ut glasyren över den kalla kakan och strö över strössel eller kokos.