Ingredients
Scale
- 75 g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 3 dl glutenfri mjölmix, tex. Finax röd
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,75 dl strösocker
- 2 tsk kanel
Instructions
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör ner mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i smeten och vänd försiktigt runt med en slickepott.
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt koka upp. Häll genast ner den varma vätskan i smeten och rör om tills allt blandats.
- Pensla en form på 1,5 liter med smör och bröd med glutenfritt ströbröd. Häll i 3/4 delar av smeten.
- Blanda strösocker och kanel, strö över ca hälften ovanpå smeten i formen.
- Lägg försiktigt över resten av smeten med en sked. Avsluta med att strö över resten av kanelblandningen.
- Grädda på nedersta falsen i 175 grader (över- & undervärme) i ca 35 min.