Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kanelbullesockerkaka

Glutenfria Kanelbullesockerkaka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, tex. Finax röd
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker

 

  • 0,75 dl strösocker
  • 2 tsk kanel

Instructions

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Rör ner mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i smeten och vänd försiktigt runt med en slickepott.
  3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt koka upp. Häll genast ner den varma vätskan i smeten och rör om tills allt blandats.
  4. Pensla en form på 1,5 liter med smör och bröd med glutenfritt ströbröd. Häll i 3/4 delar av smeten.
  5. Blanda strösocker och kanel, strö över ca hälften ovanpå smeten i formen.
  6. Lägg försiktigt över resten av smeten med en sked. Avsluta med att strö över resten av kanelblandningen.
  7. Grädda på nedersta falsen i 175 grader (över- & undervärme) i ca 35 min.