Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri krämig gnocchi med burrata

Glutenfri Gnocchi i krämig tomatsås med burrata


  • Author: Glutenfria Köket
  • Total Time: 30 min
  • Yield: 3-4 portioner 1x
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 500 g glutenfri gnocchi
  • 2 msk olivolja

  • 4 klyftor vitlök

  • 400 g körsbärstomater på burk, mutti

  • 0.5 tsk salt

  • 1,25 dl vispgrädde

  • 1 tsk balsamicovinäger

  • 1 burrata, avrunnen 100 g

  • 1 krm chiliflakes (kan uteslutas)
  • färsk basilika


Instructions

  1. Koka upp vatten i en kastrull till gnocchin.
  2. Värm upp olivolja i en gryta. Finhacka vitlöken, stek mjuk på medelstark värme. 
  3. Tillsätt kärsbärstomaterna (med spad) och låt puttra på svag värme i 5 min.
  4. Rör ner grädde, balsamicovinäger och chiliflakes, låt puttra 10 min till. 
  5. Koka gnocchi enligt förpackningen. Häll av och rör ner i tomatsåsen. Fortsätt röra ett par minuter tills såsen blir krämig. 
  6. Ta av grytan från plattan. Bryt burratan i bitar och lägg ovanpå gnocchin. Lägg på färska basilika blad.