Gästlåda
Den här lådan uppskattas av både vuxna och barn och är enkel att göra. Ofta har man alla ingredienser hemma. Lådan går även bra att förbereda, följd då receptet fram till gratineringen. Ett tips är att göra en dubbel sats och frysa in den ena halva i en folieform (gör klart fram till gratineringen) och värm i ugnen – jättebra snabbmat!
Ingredienser, 6 port
500 f köttfärs (prova även marinerad kyckling)
1 pkt bacon
500 g glutenfri pasta
2 dl creme fraiche
1,5 tärning köttbuljong (kolla så den är gluitenfri!)
2,5 dl matlagnings grädde, 15%
2 msk chilisås
2 msk ketchup
½ purjo eller gul lök
1 klyfta vitlök
riven ost
salt o peppar
Gör så här:
Hacka purjo/gul lök och skär bacon i bitar, bryn tillsammans med köttfärsen. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning, vitlök och ketchup/chilisås, låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.Koka pastan under tiden. Blanda färsblandningen och pastan i en ugnsform. Strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader, 20-30 min.
4 Comments
Glutenfria Köket
Kul att ni gillade den! Hälsningar Linda, Glutenfria Köket
Maria Öberg
Supergott! En ny favorit hos oss!
Glutenfria Köket
Håller tummarna för att hon gillar det då! 🙂
Therése S
Det här låter som en bra vardagsfamiljerätt 🙂 Måste testa, har dock en kräsen 6-åring som är lite svår med maten för tillfället. Men det är ju alltid värt att testa, man kan ju kanske få en glad chock 😀