Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
chokladdoppade kringlor med jordnötssmör chocolate pretzels with peanut butter schär glutenfri glutenfree

Chokladdoppade glutenfria kringlor med jordnötssmör


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 1 pkt Salinis (Schär) glutenfria kringlor, 60 g
  • 100 g mörk choklad
  • 1,5 dl jordnötssmör

Instructions

  1. Smält chokladen över vattenbad eller några sekunder i taget i micron (rör om mellan gångerna och passa noga då chokladen lätt bränns).
  2. Doppa botten på kringlorna i chokladen. Ovansidan med saltet på ska vara utan choklad. Lägg kringlorna med chokladen nedåt på ett bakplåtspapper, se till att hålen i kringlorna är täckta med choklad – ett tips är att flytta kringlan lite lätt fram och tillbaka på pappret så fylls hålen. Ställ in i kylen att stelna.
  3. Ta fram kringlorna, vänd hälften med chokladsidan uppåt och spritsa eller bred på jordnötssmör. Lägg resten av kringlorna ovanpå med chokladsidan nedåt och tryck försiktigt till. Förvaras i kyl.