Röra-ihop-kaka
Denna kaka har jag bakat många gånger med samma goda resultat. Precis som namnet på kakan säger så rör man bara ihop smeten, strör över de bär man har hemma och gräddar, sen är den klar!
Minimalt med disk, snabbt och enkelt – vad mer kan man begära 🙂
100 g smör
2 dl socker
2 dl potatismjöl el. glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl bär – tex. blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär, urkärnade körsbär, vinbär etc.
Smält smöret i en kastrull, eller använd flytande smör (1 dl = 100 g). Tillsätt socker, vaniljsocker, potatismjöl, bakpulver och ägg, rör till en jämn smet. Klipp ut bakplåtspapper till botten av en ugnsfast form (ca 1 ½ liter), smöra kanterna och ”bröa” med kokos eller glutenfritt ströbröd, man kan även vika upp bakplåtspappret på kanterna och hoppa över sista momentet.
Strö över valfria bär och grädda på andra falsen nedifrån i ca 25 min, 175 grader.
Låt kakan svalna, skär sedan i rutor och pudra med florsocker. Servera med vaniljsås eller glass.
Om man tål gluten kan man enkelt byta ut potatismjölet mot vetemjöl.
5 Comments
Pingback:
Glutenfria Köket
Vad kul! 🙂
Glutenfria Köket
Hoppas du blev nöjd och att kakan smakade bra 🙂
// Linda
loppan
Håller på med den som bäst. Lätt recept, hoppas det blir gott! kram
Ing-Marie Franzén
Låter superenkelt