Pepparkaksrutor med lingonfrosting
Mjuk glutenfri pepparkaksbotten med en len och god lingonfrosting gör de här glutenfria pepparkaksrutorna till ett trevligt inslag i julfikat.
Hej hej!
Precis som en bakelse står den här glutenfria pepparkaksrutan på tallriken. Ett lager mellan två bottnar med lingonfrosting och ett tunt lager ovanpå. Med tanken ”less is more” nöjde jag mig med att dekorera rutorna med oxalisblad.
Rutorna går bra att frysa, tina gärna i kylskåp några timmar innan de ska ätas.
Lycka till! / Linda
PrintPepparkaksrutor med lingonfrosting
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Botten:
- 2 dl glutenfri mjölmix, Finax
- 1 tsk Fiberhusk
- 3 krm bikarbonat
- 1 msk pepparkakskryddor
- 4 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk gräddfil
Lingon- & färskostfylling:
- 100 g smör, mjukt & rumsvarmt
- 300 g färskost, naturell
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl florsocker
- 2 msk vispgrädde
- 0,5 dl lingonsylt
Instructions
-
Mät upp alla torra ingredienser till botten i en bunke.
-
Vispa ägg och strösocker fluffigt och tillsätt mjölblandningen lite i taget. Rör ner gräddfilen.
-
Häll ut smeten i en form ca 40×30 cm med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 min i 225 grader. Låt svalna.
-
Vispa smör och färskost fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker, lite i taget, vispa till en fast och jämn smet. Vispa sist ner grädden och rör sedan i lingonsylten.
-
Dela botten mitt i tu. Bred mesta delen av fyllningen på ena kakan och lägg på den andra botten. Bred på restrerande fyllning ovanpå. Skär i lagom stora bitar. Förvara i kyl.