Citronsolskensbullar
Goda glutenfria bullar fyllda med solsken i form av citronkräm!
Hej hej!
Magiskt goda solskensbullar fyllda men en len och god citronkräm som enkelt görs av färdig vaniljsås som blandas enligt förpackningen och som smaksätts med färsk citron.
Vill du hellre baka klassiska glutenfria solskensbullar med vaniljkräm och rullade i strösocker hittar du receptet HÄR
Dekorerar men dessutom bullarna som jag gjort med glasyr och lite kokos blir de till riktiga festbullar!
Bullarna går jättebra att frysa, även med glasyren på även om de inte blir lika snygga som när de är nystylade.
Lycka till!
/Kram Linda
Glutenfria Citronsolskensbullar
- Total Time: 95 min
- Yield: 24 st 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Scale
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 200 g smör, mjukt
- 1 dl strösocker
- 2 msk psylliumhusk, tex. Lindroos
- 1 krm salt
- 1 ägg
- 14 dl glutenfri mjölmix Finax röd, 750 g (används annat märke kan mjölmängden behöva justeras))
Fyllning:
- 2 dl vaniljkräm, tex av pulver från vaniljsås (blandas enligt förpackningen)
- 1 citron, rivet skal från hela + 1 msk citronsaft
Garnering:
- glasyr (1,5 dl florsocker + 1 msk vatten)
- kokos
Instructions
- Värm mjölken till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken. Rör ut tills jästen löst upp sig och häll i resten av mjölken. Tillsätt psylliumhusk och rör om, låt stå och svälla i 5 min.
- Tillsätt strösocker, salt, ägg, smör och mjölmix. Arbeta ihop degen i 5 min med elvispen och degkrokar eller i en hushållsassistent. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.
- Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord – degen kommer vara kladdig och behöver inte knådas, knåda inte i mer mjölmix degen ska vara kladdig. Strö över lite mjölmix över degen och forma med lätta händer degen till en rulle. Dela degen i ca 24 bitar.
- Forma en bulle (ha lite mjölmix på händerna för att den inte ska fastna men knåda inte in mer mjöl i degen) platta till den. Lägg upp på en bakplåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 min under bakduk.
- Rör ihop vaniljkärmen enligt förpackningen och saft och rivet skal från citronen.
- Gör en fördjupning i varje bulle och fyll med citronkrämen. Pensla bullarna med ägg, krämen behöver inte penslas. Grädda mitt i ugnen i 11-14 min i 250 grader, gräddtiden varierar i olika ugnar.
- Låt bullarna svalna helt.
- Rör ihop glasyren, tillsätt ev mer vatten/florsocker tills du får en lagom konsistens. Ringla över glasyren och toppa med kokos.
- Prep Time: 80 min
- Cook Time: 15 min