Efterrätter,  Mjuka kakor

Rabarber och jordgubbskaka med smultäcke

Hej på er!

Vilket fantastiskt mors dag väder vi fick!

Vi passade på att sitta ute och fika och bara njuta av den underbara värmen som solen bjöd på.

I landet hade rabarbern vuxit upp så jag kunde bara inte motstå att baka en kaka med rabarber! Rabarber och jordgubbar är ju riktiga smakkompisar så det fick bli både rabarber och svenska (frysta) jordgubbar i kakan.

Valde att göra en glutenfri kaka med smulor ovanpå. Sååå fantastiskt gott med den mjuka kakan och den sötsyrliga smaken från jordgubbar och rabarber toppat med ett frasigt täcke av smulor. Degen och smulorna har en fräsch smak av citron som lyfter hela kakan!

Lycka till!

// Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Glutenfri rabarber och jordgubbskaka med smultäcke


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Glutenfria Köket
  • Total Time: 70 min
  • Yield: 810 bitar 1x
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Deg:

  • 150 g smör
  • 100 g mandelmjöl
  • 300 g mjölmix, tex Semper Fin mix
  • 150 g strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 citron, ekologisk

Fyllning:

  • 200 g jordgubbar (färska/frysta)
  • 200 g rabarber
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse Maizena

Till servering:

  • vaniljsås

Instructions

  1. Mät upp alla ingredienser till degen i en bunke och knåda ihop till en deg. 
  2. Lägg 1/3 del av degen i frysen.
  3. Skala och skär rabarbern i 1 x 1 cms bitar. Dela jordgubbarna lika stora.
  4. Blanda jordgubbar och rabarber med strösocker och majsstärkelse, rör om och ställ åt sidan.
  5. Klä en form 32 x 20 cm med bakplåtspapper och tryck ut degen i formen. 
  6. Häll av vätskan från jorgubbsblandningen och fördela ut blandningen över degen.
  7. Ta fram degbiten ur frysen och riv över kakan med hjälp av rivjärnets grova sida.
  8. Grädda mitt i ugnen 175 grader i 40 min. 
  9. Låt svalna och servera med vaniljsås.
  • Prep Time: 30 min
  • Cook Time: 40 min
”Rabarber och jordgubbar i formen!
Riv över den kalla degen med hjälp av ett rivjärn, klar för ugnen!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star