Mördegskaka med citron och vallmo
Spröd och glutenfri mördegskaka med en frisk och fräsch smak av citron och vallmo.
Ville göra en glutenfri småkaka med lite nytänk och egen karaktär, valet föll därför på just citron och vallmo som smaksättning. Blir ett fint och gott inslag på kakfatet.
Glutenfria Mördegskakor med citron och vallmo, ca 30 st beroende på storlek
100 g smör, rumsvarmt
3 dl glutenfri mjölmix, Semper Finmix
0,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
1 litet ägg, 25 g (alt. 1/2 ägg)
1,5 tsk vallmofrön
rivet skal av 1/2 citron
Mät upp alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 min.
Ta fram degen och forma degen till en tjock rulle. Lägg i kylen och vila ytterligare 15 min. Skär 0,5 cm tjocka skivor med en vass kniv och lägg upp på bakplåt.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 6-8 min (beroende på storlek)