Glutenfri müsli
I butikerna finns det numera många goda varianter av flingor, müsli, granola mm. men det är väldigt enkelt och går snabbt att göra egen ugnsbakad müsli. Jag brukar passa på att röra ihop en omgång innan middagen, sedan får den stå och rostas medans jag lagar middagen och slipper stå och passa vid ugnen bara för müslins skull ?
Lycka till och smaklig måltid!
3 dl Ren havregryn,glutenfri
1 dl hirsflingor
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl Fibrex
1 dl grovhackad mandel
0,25 dl neutral olja
0,5 dl honung
1-2 tsk vaniljsocker (eller kanel)
1 tsk ljus sirap
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Smält olja, honung, sirap och vaniljsocker/kanel i en kastrull, häll sedan över müsliblandningen och rör väl. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 175 grader, ca 15 min – rör var 5:e minut. Låt svalna helt innan müslin hälls upp i en burk.