Nougatparfait
Den här parfaiten bjöd min bror på för några år sedan och sen dess är det en av våra favorit desserter. Parfaiten är vansinnigt god och alla garanterat kommer att älska den 🙂
Bara att röra ihop och sedan ställa in i frysen. Det passar bra att servera hallon till för att bryta av det söta.
ca 6 portioner
3 dl vispgrädde
150 gr nougat (dubbelkolla så den du köper är glutenfri)
3 st äggulor
1 dl florsocker
1/2 vaniljstång
ca 300 gr bär, tex. hallon
Börja med att vispa grädden. Smält sedan nougaten i vattenbad. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Skrapa ur vaniljstången och vispa ner fröna i äggsmeten. Vänd ner nougaten och därefter grädden i äggblandningen. Häll parfaitsmeten i portionsformar eller i en större form och låt stå i frysen ca 5 timmar. Mosa bären med socker efter eget tycke och smak.
Servera parfaiten med de mosade bären och garnera gärna med färska/frysta bär.