Karuselltårta
Rolig och lite annorlunda tårta med stående ränder som man får till genom att snurra remsor av rulltårta – därav namnet 🙂
6 bitar
Tårtbotten:
3 ägg
1 dl potatismjöl
1 ½ dl strösocker
½ dl glutenfri mjölmix
1 ½ tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl jordgubbssylt
0,25 tsk vaniljsocker
röd karamell, mängde efter eget tycke
Garnering:
3 dl vispgrädde
0,25 tsk vaniljsocker
valfri dekorering
Börja med rulltårtan. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulver, sikta ner i äggsmeten och vänd försiktigt om med en slickepott.
Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna (30*40cm) och häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 7 min. Lägg rulltårtan upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna under en handduk.
Vispa grädden till fyllningen med vaniljsockret, blanda sedan grädden med jordgubbssylten. Droppa i karamellfärg och färga till önskad kulör.
Bred ut grädden på rulltårtan och skär 5 cm breda remsor längs långsidan. Rulla ihop en remsa och ställ mitt på tårtfatet, fyll på med remsor runt om tills de är slut. Vispa grädden till garneringen och täck tårtan.
2 Comments
Glutenfria Köket
Hoppsan! Tack för att du uppmärksammade mig på det, har nu ändrat. Kul att du är nöjd och att du är så snäll mot din släktning! Hälsningar Linda, Glutenfria Köket
Malin
Du glömde ange sockermängden till tårtbotten! Jag testade med en dryg dl och det blev bra! Tack för dina fina recept! Har en släkting som äter glutenfritt och det är bra att kunna laga just tårta som alla kan äta!