Kycklingwok i jordnötssås
Till ca 4 pers
800 g kycklingfilé
400 g kokosmjölk
1 tsk soja, Mrs Cheng
1 tsk röd thai curry krydda (Kockens)
0,75 dl jordnötssmör m bitar
1 klyfta vitlök
1 tärning hönsbuljong (kolla så den är glutenfri!)
risnudlar
Skär kyckling filén i mindre bitar, ca 2×2 cm. Krydda med salt och peppar och stek kycklingen i en teflonpanna tills bitarna fått fin färg, lägg sedan över i en större stekpanna/gryta. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärning, soja, curry, jordnötssmör och pressa i vitlöken, låt sedan stå och koka ihop på svag värme. Stek wokgrönsakerna i 5-10 min i en teflonpannan tills de fått fin färg och är tillagade. Koka risnudlarna enligt förpackningen.
Servera kycklingen med wokgrönsaker och risnudlar till.
One Comment
Pingback: