Dagen före sista dagen!
Så här dagen före nyårsafton kände jag för en ”gammal klassiker” till middag – nämligen Gästlåda! Kanske ingen traditionell klassiker men hos oss är den det iaf 🙂
Nu tar vi igen oss i soffan en stund och laddar inför nyårsafton imorgon:-)
Menyn för morgondagen:
• Förrätt – Räkcocktail med vitlöksbröd
Recept här
• Varmrätt – Grillad fläskfilé, rostade potatisskivor i ugn med 3 olika såser
Recept (potatisskivorna) här
• Efterrätt – Chokladmousse
Recept här
Ingredienser, 6 port
500 f köttfärs (prova även marinerad kyckling)
1 pkt bacon
500 g glutenfri pasta
2 dl creme fraiche
1,5 tärning köttbuljong (kolla så den är gluitenfri!)
2,5 dl matlagnings grädde, 15%
2 msk chilisås
2 msk ketchup
½ purjo eller 1 gul lök
1 klyfta vitlök
riven ost
salt o peppar
Gör så här:
Hacka purjo/gul lök och skär bacon i bitar, bryn tillsammans med köttfärsen. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning, vitlök och ketchup/chilisås, låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.Koka pastan under tiden. Blanda färsblandningen och pastan i en ugnsform. Strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 25-30 min, 225 grader