Enkel kycklinggryta
Enklare än så här blir det nog inte!
Minimal arbetsinsats men ändå smakar det som att du ägnat flera timmar i köket. ”Toppingen” gör hela rätten, man kan antingen bara ha oliver och fetaost eller så kör man
Till ca 10 portioner
1 1/4 kg kycklingfiléer
1/2 tsk svartpeppar
1 msk soja
1-2 tärningar hönsbuljong (kolla så den är glutenfri!)
ca 1 msk maizena
5 dl Matlagningsgrädde 15%
5 dl mjölk
Skär kycklingen i strimlor, krydda med lite peppar och stek i en stekpanna tills de får fin färg. Rör i soja, fond och grädde. Vispa ut maizena i lite vatten och rör ner i grytan. Låt allt koka ca 5 min. Servera med ris, valfri topping nedan och sallad.
Topping
-smulad fetaost, svarta oliver och oregano
-rivet citronskal, hackad vitlök och persilja